Mrożona kawa bananowa
Mrożona kawa to coś co uwielbiam. Choć pomalutku żegnamy się z latem nadal zastępuje mi małą czarną. Dodatek banana i syropu czekoladowego zamienia ją w rozkoszny deser. Gdy mamy problemy z ciśnieniem lub chcemy przygotować ją dla młodszego towarzystwa, czarną kawę zastępujemy Inką smakuje równie wybornie.
SKŁADNIKI:
- kruszony lód - 1/2 szklanki
- dojrzały banan
- kawa rozpuszczalna / Inka - 2 czubate łyżeczki
- mleko - 3/4 szklanki
- woda - 1/4 szklanki
- syrop czekoladowy
WYKONANIE:
Wszystkie składniki oprócz syropu czekoladowego wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy chwilę do połączenia składników i powstania lekkiej pianki.
Na ścianki szklanki lejemy trochę syropu czekoladowego i wlewamy kawę. Na wierzch możemy dodać więcej syropu, jeśli ktoś lubi słodką kawę, a gdy chcemy zaszaleć jeszcze bardziej dekorujemy bitą śmietaną.
Smacznego!
Komentarze
Publikowanie komentarza