Mrożona kawa bananowa


Mrożona kawa to coś co uwielbiam. Choć pomalutku żegnamy się z latem  nadal zastępuje mi małą czarną. Dodatek banana i syropu czekoladowego zamienia ją w rozkoszny deser. Gdy mamy problemy z ciśnieniem lub chcemy przygotować ją dla młodszego towarzystwa, czarną kawę zastępujemy Inką smakuje  równie wybornie.


SKŁADNIKI:

  • kruszony lód - 1/2 szklanki
  • dojrzały banan
  • kawa rozpuszczalna / Inka - 2 czubate łyżeczki
  • mleko - 3/4 szklanki
  • woda - 1/4 szklanki
  • syrop czekoladowy


WYKONANIE:

Wszystkie składniki oprócz syropu czekoladowego wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy chwilę do połączenia składników i powstania lekkiej pianki.
Na ścianki szklanki lejemy trochę syropu czekoladowego i wlewamy kawę. Na wierzch możemy dodać więcej syropu, jeśli ktoś lubi słodką kawę, a gdy chcemy zaszaleć jeszcze bardziej dekorujemy bitą śmietaną.




Smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Patatas bravas

Karkówka zapiekana w sosie kebabowym

BAZLAMA