Tortilla Tex - Mex




Tortilla Tex Mex coś dla fanów meksykańskiej kuchni. Idealna na przekąskę czy kolację. 

SKŁADNIKI:

  • mięso mielone wołowe - 250 g
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • papryka czerwona -1/2
  • papryka żółta -1/2
  • awokado
  • kukurydza - 3 łyżki
  • łyżka passaty pomidorowej
  • tortilla - 2 duże placki
  • kwaśna śmietana - łyżka
  • ser żółty
  • kumin - łyżeczka
  • sól 
  • papryczki jalapeño
  • sok z limonki
WYKONANIE:


Cebule drobno kroimy w kostkę i połowę podsmażamy na patelni razem z mięsem. Dodajemy kumin i passate.


Na placek tortilli wykładamy awokado, podsmażone mięso, drugą połowę cebuli, pokrojone w kostkę papryki, ser, śmietanę, kukurydzę, jalapeno i skrapiamy wszystko sokiem z limonki.


Zawijamy wszystko składając najpierw boki w rulon i podpiekamy w opiekaczu czy patelni grillowej.


Smacznego!

   

Komentarze

Publikowanie komentarza

Popularne posty z tego bloga

Patatas bravas

Karkówka zapiekana w sosie kebabowym

BAZLAMA