Tortilla Tex - Mex
Tortilla Tex Mex coś dla fanów meksykańskiej kuchni. Idealna na przekąskę czy kolację.
SKŁADNIKI:
- mięso mielone wołowe - 250 g
- cebula czerwona - 1 sztuka
- papryka czerwona -1/2
- papryka żółta -1/2
- awokado
- kukurydza - 3 łyżki
- łyżka passaty pomidorowej
- tortilla - 2 duże placki
- kwaśna śmietana - łyżka
- ser żółty
- kumin - łyżeczka
- sól
- papryczki jalapeño
- sok z limonki
WYKONANIE:
Cebule drobno kroimy w kostkę i połowę podsmażamy na patelni razem z mięsem. Dodajemy kumin i passate.
Na placek tortilli wykładamy awokado, podsmażone mięso, drugą połowę cebuli, pokrojone w kostkę papryki, ser, śmietanę, kukurydzę, jalapeno i skrapiamy wszystko sokiem z limonki.
Zawijamy wszystko składając najpierw boki w rulon i podpiekamy w opiekaczu czy patelni grillowej.
Zawijamy wszystko składając najpierw boki w rulon i podpiekamy w opiekaczu czy patelni grillowej.
Smacznego!
ooo tak pyszności
OdpowiedzUsuń