Karkówka zapiekana w sosie kebabowym
Zapiekana karkówka to kolejne danie, które robi się samo. Spędzamy 10 minut w kuchni, wkładamy danie do piekarnika i idziemy czytać książkę ;) Przepis znalazłam na kanale Kuchnia Marioli i serdecznie polecam.
SKŁADNIKI:
- karkówka - 1-1/2 kg
- papryka czerwona - 1/2
- papryka żółtka - 1/2
- cebula czerwona - 2 duże
- czosnek - 3 duże ząbki
- jogurt grecki - 2 łyżki
- musztarda - 2 łyżki
- majonez - 2 łyżki
- keczup - 1 szklanka
- sól, pieprz
- przyprawa kebab - opakowanie
WYKONANIE:
Karkówkę kroimy w grubsze plastry. Keczup, musztardę, majonez i jogurt mieszamy z przyprawą kebab i wkładamy do tej mieszanki plastry karkówki.
Smacznego!
Komentarze
Publikowanie komentarza